ClimaHeating logo

Waterverzachter

Zacht water

Hard water (water met kalk) heeft een negatieve impact op de levenscyclus van vele huishoudelijke toestellen. Investeren in zacht water brengt een groot rendement met zich mee:
- Water smaakt en ruikt beter
- Voorkomt vlekken en kalkafzetting
- Minder zeep- en detergentenverbruik
- Zachter en mooier haar

Hieronder vind je al enkele voorbeelden uit ons gamma.
Passeer zeker eens in onze toonzaal waar wij de verzachter op maat berekenen en toelichten.

Waterverzachter

Bij een mechanische waterverzachter stroomt het water langs harsen waardoor het water door middel van ionisatie zachter wordt. Met andere woorden, de kalk wordt uit het leidingwater gefilterd door harsen. Na verloop van tijd raken deze harsen verzadigd en moet dit geregenereerd of schoongespoeld worden met regeneratiezout. Dit zout moet, afhankelijk van het watergebruik en type waterverzachter, na verloop van tijd bijgevuld worden.

Waterfilter

Met behulp van een innovatieve technologie wordt de kalk in het leidingwater geneutraliseerd. Met deze technologie blijven noodzakelijke stoffen in het water aanwezig en de kalk (calcium mineralen) wordt omgezet in microscopische kristallen. De waterfilters uit ons gamma zijn plaatsbesparend (compact toestel dat staand of hangend kan geïnstalleerd worden) en de waterfilters werken ook autonoom en hebben dus geen stroom nodig. Bij een waterfilter is het niet nodig om regeneratiezout toe te voegen na verloop van tijd.

Kalkneutralisator

Een kalkneutralisator zal op basis van magnetisme kalkaanslag geleidelijk afbrokkelen tot een fijne poedervorm. Hierdoor zal de kalk zich niet meer kunnen vasthechten. Het toestel wordt geplaatst op een koud water leiding en produceert een elektrostatisch/ magnetisch veld tussen de polen. Dit systeem is toepasbaar op leidingen van koper, staal, ijzer en kunststof.

Neem gerust eens een kijkje op onze FAQ pagina waar veelgestelde vragen over waterbehandeling worden beantwoord.

Merken waarmee we samenwerken

Contact

ClimaHeating
Nieuwe Kaai 11
2300 Turnhout

014 41 38 85

BE 0502.371.413

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Woensdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Donderdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Vrijdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Zaterdag

8.30 - 12.30

Zondag

Gesloten

Onze passie in je mailbox

Blijf op de hoogte over onze acties en verdere tips & tricks, schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.