ClimaHeating logo

Warmtepomp

Groene warmte

Een warmtepomp kan je het best vergelijken met een omgekeerde koelkast. De warmtepomp onttrekt warmte uit de aarde/water/lucht. In combinatie met een verwarmingssysteem op lage temperatuur (bv vloerverwarming) werkt een warmtepomp het best. De belangrijkste voorwaarde om optimaal van een warmtepomp te genieten, is dat je woning degelijk geïsoleerd is.

Hieronder vind je al enkele zonnepanelensystemen.
Passeer zeker eens in onze toonzaal waar wij het systeem op maat berekenen en toelichten.

Bij een lucht - water warmtepomp wordt uit de buitenlucht de warmte onttrokken om hiermee een watercircuit te verwarmen. Deze warmte kan dienen voor verwarmingsdoeleinden of voor sanitair warm water. Het systeem werkt het best in combinatie met een verwarmingssysteem op lage temperatuur. Naast verwarmen kan een warmtepomp ook koelen. Deze warmtepomp wordt buiten geplaatst zodat binnenshuis geen extra ruimte verloren gaat.

Lucht - Lucht warmtepomp

Dit systeem is beter bekend als een aircoHet onttrekt de warmte uit de lucht, en blaast de verwarmde lucht uit in de ruimte. Dit systeem is een aangewezen optie om elektrische verwarming te vervangen of als bijkomstige verwarming/koeling. Naast verwarmen alleen kan deze warmtepomp ook koelen, de functie waarmee een airco beter bekend is. Meer informatie over de verschillende types airco (vaste airco, monoblock airco, mobiele airco) vind je hier.

Bodem - Water warmtepomp

Een bodem - water warmtepomp haalt de warmte uit de aarde (geothermische warmte) om hiermee een watercircuit te verwarmen. Dit systeem kan ofwel bestaan uit een horizontaal captatienet, een buizennetwerk in de tuin dat ingegraven wordt op +/- 1.5 meter diepte. Anderzijds kan er ook gewerkt worden met putboringen, afhankelijk van de bodemsamenstelling en het gewenste vermogen van het systeem zal deze boring variëren van 25 tot 150 meter diep.  Een bodem - water warmtepomp heeft wel wat ruimte nodig en zal hierdoor niet overal toegepast kunnen worden.

ClimaHeating is een RESCert gecertificeerde verdeler van warmtepompen.

Neem gerust eens een kijkje op onze FAQ pagina waar veelgestelde vragen over groene energie worden beantwoord.

Merken waarmee we samenwerken

Contact

ClimaHeating
Nieuwe Kaai 11
2300 Turnhout

014 41 38 85

BE 0502.371.413

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Woensdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Donderdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Vrijdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Zaterdag

8.30 - 12.30

Zondag

Gesloten

Onze passie in je mailbox

Blijf op de hoogte over onze acties en verdere tips & tricks, schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.