ClimaHeating logo

#Hoedoededa - Huis koel houden

2023/08/01

Snikhete zomerdagen en slapeloze nachten doen je verlangen naar de zaligheid van verkoeling.
Met deze tips hou je je huis en hoofd koel!

Zet de warmte buiten schaakmat

De warmte in de zomer in huis krijgen gaat gemakkelijk, de warmte echter terug buiten krijgen is een pak lastiger. Ramen en deuren afschermen overdag zal in eerste instantie al ervoor zorgen dat deze hitte buiten blijft. Aluminiumfolie kan hierbij een alternatieve oplossing bieden. De folie weerkaatst de zonnestralen en houdt de warmte buiten. 's Avonds, wanneer het is afgekoeld, laat je best het frisse windje door je huis blazen. 

Heb je een ventilatie-systeem D (met warmterecuperatie), schakel dan zeker de (zomer)bypass van de unit in. Deze bypass zorgt ervoor dat de koelere lucht ('s avonds / 's nachts) rechtstreeks in de ruimtes wordt binnengevoerd.

Minimaliseer warmte binnen

Uitgebreid kokkerellen is bij heet weer niet aan te raden. Het kookvuur of oven warmt je woning nog meer op. BBQ'en buiten in de zomer is niet voor niets een aangename aangelegenheid. En waarom ook niet bij warm weer buiten op het terras strijken

Hou je hoofd koel

Slapen als een roos tijdens de hitte gaat beter lukken met deze tips:

  • Neem een verfrissende douche. Het is geen goed idee om een ijskoude douche te nemen aangezien je lichaam dan het signaal krijgt dat het koud is en vervolgens extra gaat opwarmen. Met lauw water zal je daarom een gewenster effect krijgen.
  • Hou je voeten koud, dan zal langzamerhand heel je bloedsomloop mee koud worden. Een voetbadje of natte sokken aandoen kunnen hierbij helpen.
  • Steek een pittenzak een uurtje in de diepvries. Voor je gaat slapen, leg je dit onder je hoofdkussen. Je hoofd koel houden wanneer je je kussen omdraait zal je deugd doen.

Extra verfrissing

Heb je naast al deze tips nog extra verfrissing nodig, dan werk je best met een ventilator of een airco. Je ventilator thuis kan je gemakkelijk zelf ombouwen tot airco door er flessen bevroren water voor te zetten. Vergeet wel geen bakje onder de flessen te plaatsen. Een mobiele airco zal daarnaast ook een simpele en handige oplossing zijn. Deze verplaats je naar de ruimte die afgekoeld moet worden, en tijdens de winter kan deze gemakkelijk opgeborgen worden.

Ijsjes zo cool voor avonden zo zwoel

Waterijsjes zelf maken, het kost weinig moeite en je hebt er een lekkere verkoeling voor.

Watermeloen-aardbeien ijslolly's (voor 6 ijsjes)

  • 150 g aardbeien
  • 500 g watermeloen
  • 1 eetlepel citroensap
  • suiker (optioneel)
  • waterijs vormpjes

Mix de aardbeien en de stukken watermeloen in de blender tot een gladde massa.
Voeg de eetlepel citroensap erbij toe en mix alles opnieuw. Proef of het mengsel zoet genoeg is, zo niet voeg wat suiker toe. Zeef het mengsel zodat de meloenpitjes eruit worden gehaald. Vul daarna de waterijs vormpjes en plaats ze daarna in het vriesvak totdat ze bevroren en hard zijn. Smullen maar!

Contact

ClimaHeating
Nieuwe Kaai 11
2300 Turnhout

014 41 38 85

BE 0502.371.413

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Woensdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Donderdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Vrijdag

8.30 - 12.00 12.30 - 17.30

Zaterdag

8.30 - 12.30

Zondag

Gesloten

Onze passie in je mailbox

Blijf op de hoogte over onze acties en verdere tips & tricks, schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.