ClimaHeating logo

FAQ - Waterbehandeling

Bovengrondse pomp

Een bovengrondse pomp is een standaard en een goedkoper systeem voor het oppompen van regenwater uit de put. Hierbij staat de pomp bovengronds, en is het mogelijk om water uit de put te zuigen tot  9m diep.

Pomp in de waterput

Een pomp in de waterput of een onderwaterpomp heeft een groter rendement dan een bovengrondse pomp en kan een diep en dynamisch waterpeil aan. Daarnaast zal deze pomp ook geluidloos werken. 

Een regenwaterpomp met omschakeling is een disconnectiesysteem. Hierbij is er een scheiding tussen regenwater en leidingwater, en is het mogelijk om te schakelen naar leidingwater wanneer bijvoorbeeld de regenput leeg is. 

Indien je aftappunten voorziet met regenwater van een pomp zonder omschakeling, is het verboden om deze aftappunten te voorzien met leidingwater via een manuele omschakeling. De kans bestaat dat er besmetting komt door terugslag van regenwater in de drinkwaterleiding. Een disconnectiesysteem (Belgaqua goedgekeurd) maakt dit wel mogelijk omdat er nooit contact kan zijn tussen regenwater en leidingwater.

In ons gamma regenwaterfilters hebben wij standaard 2 verschillende types zitten:

  • Filter polypropyleen (standaard filter)
    Dit is een fijne filter met doorlaat van 25 micro meter. 
  • Filter polypropyleen met actieve kool
    Dezeis dezelfde als de standaard filter maar aangevuld met actieve kool om de geur van het regenwater te neutraliseren

Deze filters zijn, afhankelijk van het regenwaterverbruik, regelmatig te vervangen. Ideaal om de 3 à 4 maanden. Het niet regelmatig vervangen van de filters kan een negatief effect hebben op de kracht van de pomp, daarnaast zal ze onderhevig zijn aan vroegtijdige slijtage.

Waterverzachter

De hardheid van het water heeft te maken met de hoeveelheid kalk (calcium) en magnesium dat in het water is opgelost. Hoe meer kalk, hoe harder het water; hoe minder kalk, hoe zachter het water. In principe zijn deze mineralen niet schadelijk voor de gezondheid. Maar kalk heeft wel een negatieve impact op de levenscyclus van vele huishoudelijke toestellen. 

Met teststrookjes is het mogelijk om de hardheid in je leidingwater te meten. (vraag hiernaar in onze toonzaal)

Contact

ClimaHeating
Kleine Reesdijk 100 (hoek Steenweg op Diest)
2300 Turnhout

014 41 38 85

BE 0502.371.413

Openingsuren

Maandag

8.30 - 12.00 13.00 - 17.30

Dinsdag

8.30 - 12.00 13.00 - 17.30

Woensdag

Gesloten

Donderdag

8.30 - 12.00 13.00 - 17.30

Vrijdag

8.30 - 12.00 13.00 - 17.30

Zaterdag

8.30 - 12.00

Zondag

Gesloten

Onze passie in je mailbox

Blijf op de hoogte over onze acties en verdere tips & tricks, schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.